Bütün dünyada yaygınlaşan “ Obezite “ hastalığı ile beraber, 90’lı yılların sonundan itibaren “Bulimia Nevroza “ (aşırı yiyip sonra kusma) ve “Anorexia Nevroza” (kilo almamak için yemek yememe, profesyonel yardımı reddetme) gibi zayıflama hastalıkları da artmaya başladı. Son yıllarda ise gençlerin yeni zayıflama trendi "Drunkorexia !” oldu. "Drunkorexia “ tıbbi bir terim değildir. Özellikle üniversiteli öğrenciler arasında yaygınlaşan “drunkorexia”, kişilik bozukluğu olan ve psikolojik sorunlu gençlerde, üniversite gibi aile ortamından uzak kaldıkları bir dönemde ortaya çıkar. Genellikle de genç kızların gece yaşantısına ayak uydurabilmek ve formda kalabilmek için kullandığı bu yöntem, yeme bozukluğu (anorexia) ile alkolün ölümcül bir birleşimidir.
Bütün dünyada yaygınlaşan “ Obezite “ hastalığı ile beraber, 90’lı yılların sonundan itibaren “Bulimia Nevroza “ (aşırı yiyip sonra kusma) ve “Anorexia Nevroza” (kilo almamak için yemek yememe, profesyonel yardımı reddetme) gibi zayıflama hastalıkları da artmaya başladı. Son yıllarda ise gençlerin yeni zayıflama trendi “Drunkorexia !” oldu. “Drunkorexia “ tıbbi bir terim değildir. Özellikle üniversiteli öğrenciler arasında yaygınlaşan “drunkorexia”, kişilik bozukluğu olan ve psikolojik sorunlu gençlerde, üniversite gibi aile ortamından uzak kaldıkları bir dönemde ortaya çıkar. Genellikle de genç kızların gece yaşantısına ayak uydurabilmek ve formda kalabilmek için kullandığı bu yöntem, yeme bozukluğu (anorexia) ile alkolün ölümcül bir birleşimidir.
Gece hayatından ve alkolden ödün vermek istemeyen genç kızların zayıf kalabilmek uğruna kullandıkları bu yöntem, bütün gün aç kalarak veya sadece bir öğün yiyerek, günlük kalori ihtiyacının yemek yerine sadece alkolden karşılanmasıdır. Alkolü sosyal anksiyete ve açlığı bastırmak için tercih eden genç kızlar, aç karınla alkol alarak daha çabuk sarhoş olmaya çalışmaktadırlar. Bazıları içtikten sonra kusarak alkolle aldığı kaloriyi tasfiye etmeye çalışmaktadır. Hatta daha da ileri giderek zayıf kalabilmek için erken yaşta ve güzel ölmeyi göze alarak uyuşturucu kullananlar gençler bile mevcuttur. Sağlıklı bir şekilde formda kalabilmek için yeterli ve dengeli beslenmeden ve fiziksel aktiviteden asla vazgeçilmemelidir.
ÖNERİLER
Antik Çin’de ortaya çıkan, “Ölümsüzlük Çayı” ve “Mucize Çay” olarak adlandırılan Kombucha çayı son yıllarda…
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) baklagillerin beslenmeye dahil edilmesini teşvik etmektedir. Her zaman önerilen Akdeniz Diyeti…
Hint mutfağında uzun süredir kullanılan “Ghee” diğer adıyla “Sade Yağ” son zamanlarda oldukça popüler hale…
Obezite birçok ülkede, her yaş grubunda yaygınlaştığı halde Japonlar ideal kiloda kalmayı başarıyor. Genetik faktörlerin…
Birçok kişinin ortak sorunu olan vücuttaki şişkinliğin sebebi vücutta sıvı birikmesi (ödem) veya karında gaz…
Günümüzün en korkulan hastalıklarından biri haline gelen kanseri önleyebilmek ve kanser hücrelerinin çoğalmasını yavaşlatabilmek için…