Bir yılı daha geride bırakıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılbaşı gecesini de bütün dünyada coşkulu bir şekilde kutlayarak yeni yıla yeni umutlarla “merhaba “ diyeceğiz. Hepimizin ortak dileği bu yılın bizlere başta sağlık olmak barış, huzur, mutluluk ve başarı getirmesidir.
Sağlık için vücut ağırlığı oldukça önemlidir. Başta obezite olmak üzere birçok
Bir yılı daha geride bırakıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılbaşı gecesini de bütün dünyada coşkulu bir şekilde kutlayarak yeni yıla yeni umutlarla “merhaba “ diyeceğiz. Hepimizin ortak dileği bu yılın bizlere başta sağlık olmak barış, huzur, mutluluk ve başarı getirmesidir.
Sağlık için vücut ağırlığı oldukça önemlidir. Başta obezite olmak üzere birçok hastalığın beslenmeyle yakın ilişkisi olduğunu bilmekteyiz. Yeni yılda alacağımız en önemli kararlardan biri, sağlıklı bir yaşam için, vücut ağırlığımızı yaşımıza, cinsiyetimize ve boyumuza göre olması gereken aralıklara getirmektir.
Kış aylarının gelmesiyle birlikte fiziksel aktivitenin azalması ve bazal metabolizma hızının düşmesiyle kilo almaya başlarız. Bunun üstüne bir de bayramların gelmesiyle birlikte tatilde bol bol tükettiğimiz şekerli ve yağlı besinler kısa sürede kilo almamıza sebep olmaktadır. Genellikle en sık yaptığımız yanlış “Bayramı atlatayım, yılbaşı da geçsin, ondan sonra dikkat ederim” düşüncesidir. Bu birkaç ay içerisinde farkına varmadan bir de bakarız ki kilomuz yazın sonunda beğenmediğimiz kilonun çok üstüne çıkmış! Yılbaşının da geçmesini beklersek “bugün de geçsin yarın başlarım nasılsa” psikolojisini sürdürürsek her geçen gün kurtulmak zorunda olduğumuz kilo fazlalığı artacaktır. Bu yüzden hala vaktimiz varken yılbaşı gecesini en iyi şekilde atlatmak ve yeni seneye sağlıklı bir başlangıç yapmak için kendimizi önceden hazırlamalıyız.
Yılbaşı gecesini kimileri evinde ailesiyle televizyon başında, kimileri dışarıda eğlenerek geçirmek ister. Bu gecenin özel olması için oldukça zengin menüler hazırlanır. Ana yemek, pilav, dolmalar, mezeler, kuruyemişler, alkollü veya alkolsüz içecekler ve tatlılar.. Bir öğüne sıkıştırılmış çok çeşitte ve kalorisi yüksek besinlerin tüketilmesiyle birlikte gaz, şişkinlik, hazımsızlık gibi mide ve bağırsak problemleriyle karşılaşırız. Özellikle diyabet, kalp, tansiyon gibi kronik hastalığı olan bireylerin bu gece yemek yerken daha dikkatli olmaları gerekmektedir.
Yeni yıl sevincine gölge düşürmemek için gece boyunca yenilen besinlere dikkat etmekte fayda vardır. Yılbaşı sofrasında daha fazla yemek yiyebilmek için öncesinde öğün atlamak ve az yemek, sonrasında maden suyu içerek hazımsızlığı gidermeye çalışmak yanlış bir davranış şekli olur. Yapılması gereken yılbaşı gecesinin öncesinde ve sonrasında bazı ilkelere dikkat ederek yeni yılın ilk gününü rahat bir şekilde geçirmeyi sağlamaktır.
31 Aralık Günü
1 Ocak, Yılın İlk Günü !
Antik Çin’de ortaya çıkan, “Ölümsüzlük Çayı” ve “Mucize Çay” olarak adlandırılan Kombucha çayı son yıllarda…
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) baklagillerin beslenmeye dahil edilmesini teşvik etmektedir. Her zaman önerilen Akdeniz Diyeti…
Hint mutfağında uzun süredir kullanılan “Ghee” diğer adıyla “Sade Yağ” son zamanlarda oldukça popüler hale…
Obezite birçok ülkede, her yaş grubunda yaygınlaştığı halde Japonlar ideal kiloda kalmayı başarıyor. Genetik faktörlerin…
Birçok kişinin ortak sorunu olan vücuttaki şişkinliğin sebebi vücutta sıvı birikmesi (ödem) veya karında gaz…
Günümüzün en korkulan hastalıklarından biri haline gelen kanseri önleyebilmek ve kanser hücrelerinin çoğalmasını yavaşlatabilmek için…